Skip to content

BOA Handhaver Openbare Ruimte - Gemeente 's-Hertogenbosch

S-Hertogenbosch

Functieomschrijving

Als er iemand weet wat er speelt in de wijken van het kleurrijke en bourgondische ’s-Hertogenbosch, dan ben jij het wel als handhaver. Jij ziet toe op een veilige en leefbare gemeente. Extra interessant aan jouw werk? De breedte van je takenpakket – je controleert óók in de horeca – en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen met taakaccenten.


Dit ga je doen als Handhaver

Een burenruzie die steeds weer opspeelt of jeugd die overlast veroorzaakt? Jij bent de schakel in de wijk en weet wat er nodig is om tot duurzame oplossingen te komen. Daarbij werk je nauw samen met de andere boa’s in je team en met externe partners zoals de politie en wijkmanagers. Soms richt je je op het algemeen toezicht in de stad, dorpen of het buitengebied. Als het niet anders kan, geef je een officiële waarschuwing of een boete. Het mooie is dat je naast je reguliere handhavingstaken andere werkzaamheden oppakt. Bijvoorbeeld tijdens horecadiensten en evenementen en in een van de volgende taakaccenten: wijk, jeugd, afval, verkeer, Alcoholwet en bijzondere wetten.

In deze functie beweeg je op het ritme van onze levendige stad en dat betekent dat je onregelmatige diensten draait. Benieuwd naar jouw werk in de praktijk?

Bekijk dan deze video:


Hier ga je werken
Jouw thuisbasis is Bureau Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte: een fijne club van ongeveer 40 handhavers – zowel mannen als vrouwen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden – met wie je de uitdaging aangaat voor een veilig en leefbaar ’s-Hertogenbosch. Onze fijne sfeer valt je gegarandeerd meteen op: we staan allemaal voor elkaar klaar en waarderen nieuwe ideeën. Voortdurende ontwikkeling vinden we belangrijk! Als gemeente lopen we voorop in het toezicht en de handhaving. Zo deden we als eerste in Nederland een positieve aanvraag voor de wapenstok en investeren we volop in wijk- en jeugdgericht werken.

Vereisten

Hier kun je op rekenen

Een uitdagende functie in een prettige werkomgeving waarin open en direct communiceren, resultaat- en klantgerichtheid belangrijk zijn. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een breed opleidingstraject. Zo kun je cursussen volgen als IBT/RTGB, REVI, bhv/first responder en PHB. Maar ook een bike-training, rijopleiding en specialisaties tot verkeersregelaar, wijkhandhaver en jeugdboa.


Dit bieden wij:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.184,- en € 3.225,- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 7),afhankelijk van opleiding en ervaring. In uitzonderlijke gevallen is uitloopschaal 8 bespreekbaar;
 • 26 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) met de mogelijkheid om meer uren per week te werken en zo extra verlof te sparen;
 • Een reiskostenvergoeding van 80% als je met het ov reist.
 • Onregelmatigheidstoeslag op weekenden, avonden en feestdagen;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een vrij besteedbaar keuzebudget van 17,05% van je salaris. Dit is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof.
 • Een tijdelijk contract via Handhaving Support. Bij goed functioneren krijg je daarna een arbeidsovereenkomst bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.


Dit ben jij

In ons team is samenwerken belangrijk. We maken pittige en ongewone situaties mee waarin we op elkaar moeten kunnen bouwen. Met elkaar zorgen we voor een veilige werkomgeving. Jij bent zelfverzekerd en bent niet bang om jezelf te laten zien. Je weet te relativeren en te nuanceren en je kunt goed schakelen tussen diverse belangen en doelen.

Verder heb je:

 • Een afgeronde MBO-3 opleiding aangevuld met het diploma van Buitengewoon Opsporingsambtenaar of een afgeronde HTV-opleiding;
 • Bij voorkeur (enige) ervaring in het handhavingsdomein;
 • Rijbewijs B;
 • En beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en beheers je de Nederlandse taal goed.


Maak het waar bij gemeente ’s-Hertogenbosch

Wil jij als BOA Handhaver Openbare Ruimte een belangrijke rol spelen bij gemeente ’s-Hertogenbosch?

Reageer dan direct en stuur je motivatie en cv naar ons via vacatures@hsup.nl. Contactpersoon bij Handhaving Support is Moa den Outer, tel. 06- 82391032.