Skip to content

Operationeel Expert handhaving/ Coördinator Handhaving - Gemeente 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch

Functieomschrijving

Onze kleurrijke, bourgondische stad en omgeving elke dag een stukje leefbaarder en veiliger maken. Daar zetten zo’n 35 handhavers zich vol enthousiasme voor in. Jij hebt hierin een coördinerende rol als senior handhaver bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Je zorgt dat collega’s goed voorbereid op pad kunnen, coacht ze in het werk én hebt een belangrijke stem in uitdagende handhavingsvraagstukken.

Dit ga je doen als operationeel expert handhaving

Als operationeel expert handhaving draag je bij aan de handhaving van de leefbaarheid in de stad. Jij coördineert de inzet van het team Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte. Samen met jouw collega’s bepaal je waar prioriteit ligt in bestuurlijke én strafrechtelijke handhavingstaken in onze stad, de omliggende dorpen en het buitengebied. Je ondersteunt collega’s bij complexe situaties, jij bent hun sparringpartner. Dat doe je vanuit het stadskantoor, maar je gaat ook mee de straat op om collega’s tijdens het werk te coachen. Je pakt projecten op die de handhavingstaak binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch professionaliseren. Dat doe je door te adviseren, te initiëren en te motiveren.

Ook voor inwoners, collega’s van andere afdelingen, de politie en het Openbaar Ministerie ben jij het aanspreekpunt. Naast de coördinatie van je team en de verbetering van de werkprocessen spar je met de andere operationeel experts en het bureauhoofd over uitdagende vraagstukken ten behoeve van de aanpak van leefbaarheidsproblematiek. Zoals de aanvraag van de wapenstok en het verder vormgeven van wijk-, jeugd- en waterhandhaving. Ook zoek je de samenwerking met ketenpartners. Zo maak je tijdens grote evenementen, demonstraties en/of complexe situaties deel uit van het veiligheidsteam.


Goed om te weten: je werkt op onregelmatige tijden – waaronder horecadiensten – en in de weekenden en op feestdagen. Daarnaast wordt verwacht dat je piketdiensten draait. Dat maakt jouw werk extra afwisselend.

Hier ga je werken

Jouw thuisbasis is Team Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte: een fijne club van ongeveer 35 handhavers – zowel mannen als vrouwen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden – met wie je de uitdaging aangaat voor een veilig en leefbaar ’s-Hertogenbosch. Onze fijne sfeer valt je gegarandeerd meteen op: we staan allemaal voor elkaar klaar en waarderen nieuwe ideeën. Voortdurende ontwikkeling vinden we belangrijk! Als gemeente lopen we voorop in het toezicht en de handhaving. Zo deden we als eerste in Nederland een positieve aanvraag voor de wapenstok en investeren we volop in wijk- en jeugdgericht werken. Benieuwd naar jouw werk in de praktijk? Bekijk de video.

Vereisten

Hier kun je op rekenen

Een uitdagende functie in een prettige werkomgeving waarin open en direct communiceren, resultaat- en klantgerichtheid belangrijk zijn. Je ontwikkelt jezelf op zowel professioneel als persoonlijk vlak door een breed opleidingstraject te volgen. Zoals IBT/RTGB (categorie 5), REVI, bhv/first responder en PHB. Maar ook een bike-training, rijopleiding en specialisaties als een cursus tot coach.

Dit bieden wij:

  • Een bruto maandsalaris tussen € 2.567,- en € 4.537- op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9), afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Voor uitzonderlijk goede kandidaten is op voorwaarden de uitloopschaal 10 bespreekbaar, maximaal €5.009,- bruto per maand. Het definitieve functieniveau dient nog door middel van functiewaardering te worden vastgesteld.
  • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) met de mogelijkheid om meer uren per week te werken en zo extra verlof te sparen.
  • Een tijdelijk contract via Handhaving Support. Bij goed functioneren krijg je daarna een arbeidsovereenkomst bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
  • Een mobiele telefoon (IPhone) en mobiele werkplek (laptop of ultrabook).
  • Reiskostenvergoeding.

Dit ben jij

Meebewegen op het ritme van onze levendige stad: dat kun jij als geen ander. Je schakelt snel tussen (overlast)problemen die zich voordoen, kunt hierbij goed prioriteren en collega’s coachen in een correcte afhandeling. Ook zorg je voor personeelszorg en ben je gesprekspartner voor jouw collega’s. Daarnaast ben je goed in samenwerken met onze partners, zoals politie en het Openbaar Ministerie. En met jouw grote verantwoordelijkheidsgevoel en integere manier van werken ben je een voorbeeld voor je team. Verder heb je

- Hbo werk- en denkniveau .

- Minimaal drie jaar ervaring in het handhavingsdomein.

- Een boa-bevoegdheid en bij voorkeur het certificaat Toezichthouder Alcoholwet.


Maak het waar bij gemeente ’s-Hertogenbosch

Wil jij aan de slag bij gemeente ’s-Hertogenbosch?

Reageer dan direct en stuur je motivatie en cv naar ons via vacatures@hsup.nl. 

Contactpersoon bij Handhaving Support is Moa den Outer, tel. 06- 82391032.