Overslaan naar content

BOA opleiding

Lijkt het jou leuk om te werken in de handhaving, maar heb je nog geen BOA opleiding gevolgd? Wij helpen je hier graag mee!

Hoe lang duurt de BOA opleiding?

Je wilt handhaver openbare ruimte worden, maar je beschikt nog niet over de juiste papieren om aangesteld te worden. Dan ben je bij Handhaving Support aan het juiste adres! Wij bieden je de mogelijkheid om op onze kosten de opleiding BOA Basisbekwaamheid domein I te volgen.

Met toekomstige collega’s word je in ongeveer 3 maanden optimaal voorbereid op het landelijke BOA examen en de dagelijkse praktijk als handhaver. Je krijgt theorie waaronder staatsinrichting en wetgeving, de praktijkmodule bestaat uit gespreks- en benaderingstechnieken. Nadat je bent geslaagd ontvang je het landelijke erkende BOA getuigschrift dat 5 jaar geldig is. Hiermee kan je officieel aan het werk én wij zoeken direct een passende baan voor jou als BOA.

Er is geen specifieke voorkennis nodig om in aanmerking te komen voor het opleidingstraject is, maar wij toetsen wel een aantal zaken of je geschikt bent voor deze baan. Zaken waar we naar kijken zijn of sterk in je schoenen staat, communicatief onderlegd bent en of je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Ben je dienstverlenend, besluitvaardig, resultaatgericht en initiatiefrijk? Grote kans dat jij binnenkort kan starten met de opleiding! Gedurende het hele jaar starten er regelmatig klassen.

Ben jij geschikt als BOA in opleiding?

Een rol als BOA is niet voor iedereen weggelegd. Je moet wel echt voldoen aan bepaalde eigenschappen om een rol in de handhaving goed uit te kunnen voeren. Of jij geschikt bent zullen we testen in verschillende gesprekken en een assessment. Belangrijk is dat je zelf ook goed nadenkt of deze functie goed bij je past. Vandaar dat wij een aantal eigenschappen hebben uitgeschreven die passend zijn bij deze functie.

boa opleiding

Integriteit

BOA's moeten integer en betrouwbaar zijn, aangezien ze belast zijn met handhavingstaken en wetten en regels moeten handhaven.

Communicatievaardigheden

Effectieve communicatie is essentieel om te kunnen omgaan met het publiek en collega's. BOA's moeten duidelijk kunnen spreken en schrijven en in staat zijn om situaties te de-escaleren.

Empathie

Het vermogen om begrip en empathie te tonen voor mensen met wie ze in contact komen, kan helpen bij het oplossen van conflicten en het bevorderen van goede en uitdagende gesprekken.

Stressbestendigheid

Het werk van een BOA kan stressvol zijn, vooral bij het omgaan met moeilijke situaties en overtreders. Stressbestendigheid is belangrijk om kalm te blijven onder druk.

Fysieke fitheid

De meeste BOA-taken vereisen een goede fysieke conditie. Je bent namelijk regelmatig te voet of per fiets onderweg.

Geduld

BOA's moeten geduldig zijn bij het behandelen van verschillende situaties en bij het uitleggen van regels en voorschriften aan burgers.

Doorzettingsvermogen

Het is belangrijk om vastberaden te zijn bij het handhaven van de wet en het volgen van procedures. Je komt namelijk vaak terecht in situaties waarin tegenstand of andere uitdagingen naar voren komen.

Goed beoordelingsvermogen

Het vermogen om snel en effectief te beslissen in verschillende situaties is van cruciaal belang voor BOA's, vooral wanneer ze moeten beoordelen of een overtreding heeft plaatsgevonden.

Teamspeler

In veel gevallen werken BOA's in koppel (samen met een partner) en werken ze samen met andere instanties, zoals politie, brandweer en collega's van het stadskantoor. Het is dus belangrijk om goed in een team te kunnen werken.

Wat verdien je tijdens de BOA opleiding?

Als er direct mogelijkheden zijn om aan de slag te gaan bij een gemeente, dan zullen wij ons best doen om je te voorzien van een leuke werkplek. Het kan ook zijn dat de mogelijkheden om te werken er niet direct zijn. Dat zou betekenen dat je eerst de opleiding dient te voltooien en hierna als handhaver aan het werk kan. Zodra je bij ons in dienst komt zorgen wij ervoor dat je een mooie pakket aan arbeidsvoorwaarden ontvangt. Dat ziet er als volgt uit:

  • Passend salaris inclusief onregelmatigheidstoeslag.

  • Maandelijks een vast bedrag vergoed ten behoeve van jouw sportabonnement

  • 22 vakantiedagen op basis van 36 uur door (omgerekend 25 dagen o.b.v. 40 uur)

De opleiding is een investering die wij graag doen voor iemand die leergierig is, plezier heeft in het contact met mensen en er voldoening uit haalt om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid binnen de gemeente. Als BOA krijg je diverse bevoegdheden en leg je een ambtseed af. Het is belangrijk dat je goed om kunt gaan met deze bevoegdheden en integriteit hoog in het vaandel hebt staan!

Solliciteer op een baan met BOA opleiding

Ben je enthousiast over het volgen van de BOA opleiding en wil je dit combineren met een baan? Solliciteer dan op één van onderstaande vacatures, zodat je de opleiding direct kunt combineren met het werken in de praktijk.

BOA Handhaver in opleiding
Op locatie
  • Utrecht, Utrecht, Nederland
BOA Handhaver in opleiding
Op locatie
  • Utrecht, Utrecht, Nederland
BOA Handhaver in opleiding
Op locatie
  • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
BOA Handhaver in opleiding
Op locatie
  • Provincie Zuid-Holland, Zuid-Holland, Nederland